Club info & Geschiedenis

Club Info

Badmintonclub BC Meerssen is in 1972 opgericht en is een vereniging waar badminton op recreatieve wijze gespeeld wordt.

Op donderdagavond kun je bij ons terecht om in de sporthal Marsana te Meerssen tussen 21.00 uur en 22.30 uur op een ontspannen manier, fanatiek of wat meer relaxed partijtjes te spelen.

Naast de wekelijkse badmintonavond wordt er geregeld een leuke wandeling georganiseerd waaraan leden en overige gezinsleden/introducees kunnen deelnemen. Incidenteel vinden er ook uitwisselingen met andere clubs plaats. Het jaar sluiten we op een gezellige manier af met een hapje en een drankje

Geschiedenis

Onze vereniging werd op 1 april 1972 opgericht door enkele leden van BC Smash ’69. De mensen van het eerste uur, Fini en Maurice Hennekes, Fini en Jean Beenkens en Jan Cox wilden op recreatieve wijze de sport blijven beoefenen en BC Smash had de intentie uitgesproken om competitie te gaan spelen.

Het eerste onderkomen was de sporthal aan de Pastoor Nic de Reimstraat in Meerssen West, waar op vrijdagavond gespeeld kon worden op slechts een veld. Na lang onderhandelen met de gemeente werd er een tweede veld aangelegd, maar dit had tot gevolg dat de banen maar 25 cm. van de muur aflagen en dit kostte menig lid zijn/haar racket. We hadden nu wel de beschikking over één enkel en één dubbelveld. Al snel bestond de club uit 15 leden, in deze kleine sporthal was een leuke sfeer en dienden de kleedkamers bij verjaardagen tevens als ‘kantine’.

Vanaf 1973 werd BC Meerssen lid van de Nederlandse Badmintonbond. In 1979 was er sprake dat er in Meerssen een grote sporthal zou worden gebouwd. We hebben toen in onze ‘kantine’ een vergadering gehouden waarin met 8 stemmen voor en 7 tegen werd besloten ons aan te melden om in aanmerking te komen voor het gebruik van de nieuwe sporthal.
Nadat we op 30 mei 1980 bericht kregen dat we op de donderdagavond van 21.00 tot 23.00 uur een plek in de nieuwe sporthal zouden krijgen, is een advertentie voor ledenwerving geplaatst in het parochieblaadje van Meerssen West.

Binnen een maand was het aantal leden gestegen tot 45 en vanaf  half september konden we in de sporthal terecht. Het ledental liep eind 1980 op tot 60.  Overigens hebben we ons per  januari 1980 weer afgemeld als lid van de Nederlandse Badmintonbond, de kosten werden veel te hoog.

In 1985 zijn voorzichtige pogingen ondernomen voor een clubblad, wat door de inzet van een drietal leden pas sinds 1995 een succes werd. Door de digitalisering en gebruik van Internet is het papieren clubblad inmiddels gestopt.

Er worden geregeld bijeenkomsten/wandelingen georganiseerd die verder bijdragen  aan een blijvende gemoedelijke sfeer. Een sfeer die in het verleden door enkele Meerssense carnavalsprinsen die ook lid waren van BC Meerssen, nl Hub Conings, Mart Canna, Wil Ubachs, Jos Vandewall en Robert Hollanders, alleen maar vergroot werd.